Carrouselgroep Manege Veldt

Manege Veldt heeft  op dit moment 1 carrouselgroep. De paardencarrouselgroep  traint op maandagavond van 21.00 – 22.00  De juniioren carrouselgroep gaat weer van start bij voldoende aanmeldingen.Beide carrouselgroepen zijn toegankelijk voor les- en pensionklanten van Manege Veldt.

Voor de paardencarrouselgroep zoeken wij nog een aantal leden . Vind je carrouselrijden leuk dan ben je van harte welkom! Kom een keer kijken bij één van onze trainingen of vraag meer informatie aan de bar. 

22052011

Het leuke van carrouselrijden is dat het een groepsgebeuren en er kan meegereden worden op zowel lespaarden als op pensionpaarden.  Manegeklanten rijden het hele seizoen op hetzelfde paard. Die verdeling wordt altijd aan het begin van het seizoen in goed overleg gemaakt. De carrouselgroep is toegankelijk voor ruiters die rijden in een halfgevorderd of gevorderd lesuur. Je moet in staat zijn om in stap, draf en galop je paard/pony onder controle te hebben. Je geeft je voor de carrouselgroep op per seizoen. Het is dus in principe niet mogelijk om halverwege het seizoen te stoppen. Het seizoen loopt van half september t/m juni. In de zomer wordt er geen carrouselles gegeven.

Bij het trainen is het van belang dat de groep compleet is. Daarom maken wij gebruik van vaste invallers. Deze ruiters hebben zich opgegeven als invaller en worden gebeld zodra één van de vaste ruiters niet kan.

 

Hieronder volgt nog wat algemene informatie over het carrouselrijden.

Voor het carrouselrijden gelden een aantal regels:

* Een carrouselgroep bestaat in principe uit 12 of 16 ruiters plus een commandant al dan niet te paard. Zij rijden hun proeven op muziek en de commandant geeft aan wat er gereden moet worden

* De groep en de commandant zijn gelijk gekleed.

* Sporen zijn niet verplicht, maar als één ze nodig heeft, dan dient de hele groep deze te dragen. De commandant draagt altijd sporen. Voor een zweep geldt dat dit is toegestaan, maar dan voor alle ruiters. Dus of allemaal wel of allemaal niet.

* De commandant is vrij in de keuze van de figuren die gereden worden, de verplichting is slechts aanwezig om de drie tempi : stap, draf en galop zowel linksom als rechtsom te tonen.
* De rijkunst van de deelnemers is bij de beoordeling niet van belang, het gaat slechts om de prestatie als groep waarop de beoordeling gegeven wordt.
* De proef wordt beoordeeld door een jury. Er wordt gekeken naar de inhoud van de proef, de moeilijkheidsgraad, de uitvoering, de muziek en algemene indruk. Bij de uitvoering wordt met name gekeken naar het gericht rijden, de (constante) onderlinge afstand en de zuiverheid van de gereden figuren. Met andere woorden, het netjes rijden van de figuren. Ook wordt er gekeken naar de originaliteit van de gereden figuren.
Tevens moet de proef minimaal 10 minuten en mag maximaal 15 minuten duren. Bij meer of minder tijd wordt hiervoor punten in mindering gebracht. De tijd geldt van begingroet tot eindgroet.