De Manege lessen

Manege Veldt is een grote accommodatie, gelegen op een mooie locatie in de Engewormer.

De manege is voorzien van een binnenbak (20 x 60 meter), een verlichte buitenbak (20 x 60 meter). Vanuit de gezellige kantine kunnen de activiteiten in de binnenbak goed bekeken worden. Verder beschikt de manege over een nieuwe trainingsmolen, was/spuit plaats met warm water (tegen betaling), een solarium (tegen betaling), overdekte longeercirkel, paddocks en binnen- en buitenboxen. In de zomermaanden is het mogelijk om de paarden en pony’s weidegang te geven.
Van maandag tot en met zaterdag worden er lessen verzorgd door gediplomeerde en deskundige instructeurs/trices.


De lessen:

Longeer lessen:
Voor de kleinere beginners (van 7 tot ca. 10 jaar) is er een speciale cursus ontwikkeld. De kinderen leren hoe om te gaan met het paard en de tuigage. Na de eerste kennismaking wordt elke ruiter persoonlijk begeleid tijdens het rijden. De ideale methode voor kinderen om kennis te maken met de mooie paardensport.

Groepslessen:
Elke dag worden er groepslessen gegeven, voor elk niveau.  Manege Veldt beschikt over een ruime keuze in lespaarden en lespony’s, in elke maat en voor elk niveau. De paarden en pony’s houden van hun werk en zijn fijn in de omgang. Ze krijgen veel aandacht en een optimale verzorging. In de zomer (afhankelijk van de weersomstandigheden) mogen de paarden/pony’s na hun werk heerlijk uitrusten en genieten in de wei. Zo zorgen de paarden en pony’s voor veel rijplezier.

De lessen worden in de binnenbak en bij mooi weer in de buitenbak gegeven. Ook het maken van een buitenritje tijdens de groepsles hoort bij de mogelijkheden.
Alle lessen worden verzorgd door gediplomeerde en deskundige instructeurs/trices.

Springlessen:
Springlessen worden een paar keer per jaar georganiseerd op zondag.

Privéles:
Privélessen worden gegeven aan (her)startende ruiters (vanaf ongeveer 12 jaar) die willen doorstromen naar een les of aan onze bestaande lesklanten die graag een keer één op één zich willen verbeteren of voorbereiden bijvoorbeeld op een wedstrijd.

Een half uur privé les kost € 22,00 op een eigen paard of pony. En € 33,00 op een lespaard als je 16 jaar en ouder bent. Ben je 16 jaar of jonger dan kost een privé les op een manege pony € 27,50.

Van tevoren een afspraak maken bij één van onze instructeurs of instructrices.

Enkele foto’s


binnenstallen

buitenstallen5

spuitplaats

solarium