Nieuwe bond

log manege ruiterbond

Beste (les)klanten,

Wij willen u graag informeren over een mooie stap voorwaarts die wij samen met een aantal andere maneges hebben gemaakt.

Wij zijn per 1 januari 2016 een bondsmanege, aangesloten bij de Manege & Ruiter Bond (M&RB):

Wij hebben besloten om ons bedrijf per 1 januari 2016 aan te sluiten bij de Manege & Ruiter Bond. De reden voor deze beslissing is dat wij als manegehouders met elkaar betere producten kunnen ontwikkelen voor onze leerlingen. Het is ons te doen om onze leerlingen te leren paardrijden met plezier, te laten lesgeven door gemotiveerde, enthousiaste instructeurs en te werken met betrouwbare manegepaarden en -pony’s waarbij het welzijn en de veiligheid voorop staan. Onze manege blijft natuurlijk verder dezelfde gezellige manege.

Onze manege blijft ook gecertificeerd door middel van het Veiligheidscertificaat, dat wordt uitgegeven door een zelfstandig instituut.

Verandering: een lesovereenkomst en een Manege ruiterpaspoort van M&RB:

Wij hebben met andere maneges de handen ineen geslagen en ons aangesloten bij de Manege & Ruiter Bond (M&RB). Deze bond zal de opleidingen voor de manegeruiter verder ontwikkelen en geeft het Manege ruiterpaspoort uit waar de gehele ruiterloopbaan in wordt bijgehouden. Een erg leuk document dat na 1 januari voor al onze ruiters klaar ligt.

Voordelen van de M&RB opleiding en paspoort:

Wij willen als manege graag dat paardrijden leuk is en blijft. Daarom willen we ons aanbod verder uitbreiden en onze leerlingen kennis laten maken met o.a. het Natuurlijk Paardrijden (natural horsemanship en freestyle) en, naast de dressuur- en springwedstrijden, ook wedstrijden organiseren die meer gericht zijn op de behendigheid en communicatie met het paard.

Ook willen wij de omgang met en verzorging van het paard voor leerlingen en de ouders nog meer gaan opnemen in ons opleidingsprogramma.

Samen met de bij de M&RB aangesloten maneges zullen wij ook landelijk evenementen gaan organiseren. De ruiters kunnen dan als manegeteam op bezoek gaan bij de andere maneges en op de manegepaarden en -pony’s van de organiserende manege rijden.

Lesovereenkomst

Onze verzekering maakt het noodzakelijk dat wij goed afspraken maken met onze klanten, deze afspraken zijn beschreven in de lesovereenkomst.

Per 1 januari zullen wij voor al onze klanten een lesovereenkomst klaar hebben liggen welke getekend kan worden bij de eerste les in 2016. Aan deze lesovereenkomst is een ongevallenverzekering gekoppeld. Deze verzekering start thuis, loopt gedurende het verblijf op de manege en eindigt weer thuis. (via de kortste weg huis/manege/huis).

De kosten zijn € 24,- per kalenderjaar.

U kunt dit voldoen bij het tekenen van de lesovereenkomst of het bedrag laten incasseren (dit zal plaatsvinden op 1 februari 2016).

In het opleidingstraject dat de Manege & Ruiter Bond volgt zijn D(ressuur) proeven ontwikkeld. De D-proeven, de theorie die zo belangrijk is voor elke ruiter, de vaardigheidsproeven, enz. kunt u vinden op www.manegeruiterbond.nl. Met deze proeven volgt de leerling een opleidingssysteem dat bijgehouden wordt in het Manege ruiterpaspoort. (Op de site kunt u de proeven stap voor stap bekijken via het blauwe paardje. U wordt dan doorgelinkt naar www.proefrijdendressuur.nl)

 Manegewedstrijden:

Samen met de bij de Manege & Ruiter Bond aangesloten maneges zullen wij ook landelijk evenementen gaan organiseren. De ruiters kunnen dan als manegeteam op bezoek gaan bij de andere maneges en op de manegepaarden en -pony’s van de organiserende manege rijden.

Als u vragen heeft stel ze gerust.

Met vriendelijke groeten,

Team Manege Veldt

Engewormer 25

1531 MX Wormer

Tel. 075-6283636

les@manegeveldt.nl